Популярність та користь сиру незаперечні

Сир – продукт дуже популярний. Серед усіх можливих видів сиру найбільш затребуваним та вживаним виділяють твердий сир. Кожен сорт твердого сиру – це своя унікальна рецептура, але молоко, закваска та сичужний фермент є основними складовими. Твердий сир – кисломолочний продукт, який має щільну тверду консистенцію. Своїми відмінними та споживчими властивостями твердий сир завоював звання найпопулярнішого в усьому світі. Він багатий своїми різноманітними смаками та ароматами.

Користь твердого сиру незаперечна. Тверді сири вирізняються різноманітністю поживних речовин, які корисні для організму. Цікаво: білок, що міститься в молочних ласощах, засвоюється набагато краще протеїну, який міститься в чистому молоці. Також в складі знаходиться велика кількість лізину, метіоніну, триптофану та інших важливих амінокислот. У сирах містяться вітаміни А, РР, В1, В2, В6, В9, В12, С, Е та інші мінеральні речовини. Це – цинк, марганець, мідь, залізо, фосфор, калій, кальцій, натрій, магній.

Завдяки своїм складовим сири не тільки смачні, але й корисні для організму:
– протеїни зберігають та відновлюють м’язову тканину;
– на шкіру, волосся та зір позитивно впливає вміст вітамінів А і Е;
– вітамін С відновлює імунну систему;
– сприятливим чином у формуванні кісткової тканини та зміцненні суглобів впливають фосфор та кальцій, а також запобігають руйнуванню зубів;
– регулярно вживати тверді сорти сиру для підвищення гемоглобіну в крові рекомендується людям, які страждають на анемію;
– наявність в твердому сирі калію сприятливо позначається на діяльності серцево-судинної системи. Рекомендується людям, у яких спостерігаються стрибки артеріального тиску;
– вживання впливає на нормалізацію обміну речовин;
– даний продукт дозволяється вводити в дитячий раціон, так як він позитивно впливає на процес росту;
– твердий сир, що містить вітаміни групи В, корисний для нервової системи;
– вживання впливає на профілактику депресії та нормалізацію сну;
– сири низької калорійності підходять для людей, які дотримуються дієти;
– вживання сприятливо вплине на пам’ять, покращуючи її.

Твердий сир – найулюбленіша та найпопулярніша закуска на столах у всьому світі. Крім традиційної закуски до вина у вигляді сирної тарілки, продукт знайшов своє застосування і в кулінарії: випічка, піца, паста, тарталетки, салати та багато інших смачних страв. Сьогодні різноманітність сирів така велика, що кожен зможе знайти собі продукт за смаком.

Для Вас – чудовий сир, вироблений в Закарпатті, екологічно чистому регіоні, з екологічно чистих продуктів.